Следвайте Гласове в Анализ на екипа за глобални прогнози на Economist Intelligence показва,

...
Следвайте Гласове в Анализ на екипа за глобални прогнози на Economist Intelligence показва,
Коментари Харесай

Економист: В развиващия се свят подкрепата за Русия нараства

Следвайте " Гласове " в 
Анализ на екипа за световни прогнози на Economist Intelligence показва, че от ден на ден страни застават на страната на Русия.

EIU актуализира картата, която публикувахме за първи път предходната година, с цел да оценим равнището на поддръжка за Русия след нахлуването в Украйна. Картата демонстрира кои страни поддържат Русия, кои са на страната на западните страни и кои са по средата. Много страни, които са се считали за неутрални или необвързани, са трансформирали позицията си от началото на нашествието.
 


" Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, ние следим развиването на световната поддръжка или неприязън към Русия, изключително от страна на неприсъединилите се, неутрални страни. Използвайки дълготрайна оптика, ние оценихме използването на глобите, моделите на гласоподаване в Организация на обединените нации, вътрешнополитическите трендове, формалните изказвания, както и икономическите, политическите, военните и историческите връзки. "

Коди Фелдман, старши анализатор, световно прогнозиране в EIU
През миналата година картината не се е трансформирала доста за страните със западни нагласи; броят на страните, осъждащи Русия, се е нараснал от 120 на 121 (добавката е Бангладеш). Този воден от Съединени американски щати и Европейски Съюз блок, който съставлява към 36% от международното население, показва мощно равнище на съдействие във връзка с глобите, както и солидна военна и икономическа поддръжка за Украйна.
Броят на неутралните страни набъбна от 26 на 35 (сега те съставляват съвсем 31% от международното население). Някои страни, които преди този момент са били западноориентирани, в това число Колумбия, Турция и Катар, минаха в тази категория на неутрални, защото техните държавни управления се стремят да извлекат стопански изгоди от взаимоотношението с двете страни (Русия и Запада бел. ред.).
Въпреки това Русия и Китай усилват напъните си за набиране на страни, които не са присъединени и са неутрални.
" Русия (и Китай) ухажва необвързаните, неутрални страни в устрема си да посее подозрение по отношение на въздействието на глобите върху Русия и да употребява недоволството против някогашните колониални сили. Смятаме, че и двете страни ще усилят тези старания през идващите години, поставяйки все по-големи провокации пред западните демокрации и дипломация, които към момента не са осъзнали цялостния мащаб на това предизвикателство. "
Агате Демара, шеф световни прогнози в EIU
Най-голямата смяна в позицията се следи измежду страните, които клонят към Русия: техният брой се е нараснал от 25 на 36. Китай остава най-значимата страна в тази категория, само че други разрастващи се страни (по-специално Южна Африка, Мали и Буркина Фасо) също са минали в тази група, на която се падат 33% от международното население. Тези трендове акцентират възходящото въздействие на Русия в Африка.
Източник: 
 
 
 
09 Март 2023121509 Март 202347209 Март 202357509 Март 2023121709 Март 2023134909 Март 20231522КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023172128 Фев 2023115308 Март 2023254603 Март 20232637
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР